Har du fått en faktura från oss?

Informationen nedan riktar sig till dig som fått en faktura från Amfa Bank och ger en bild av vad det innebär att din leverantör säljer sina fakturor till oss.

Read this information in English

Leverantören blir starkare

Många företag använder sig av fakturaköp för att kunna planera och höja sin likviditet på ett bättre sätt. Det ger bland annat möjlighet att ge kredit till dig som beställare. Inte sällan används fakturaköp som ett komplement till annan finansiering i en expansiv fas.

Mindre företag har i större utsträckning begränsade resurser. Genom att använda sig av våra tjänster avlastar vi det administrativa arbetet och leverantören får mer tid över åt sin kärnverksamhet.

Det innebär också att du som beställare snabbt kan komma i kontakt med oss gällande en faktura. Vill du till exempel reklamera en faktura tar du omedelbart kontakt med leverantören och löser problemet utan dröjsmål.

Ökad trygghet för dig

Vi köper bara fakturor som är helt korrekta. Vid minsta indikation att fakturan inte stämmer skickar vi inte ut den till dig.

Innan vi skriver ett avtal med en leverantör kontrollerar vi dem grundligt. Vi gör en vandels- och kreditkontroll och säkerställer att leverantören är registrerad för mervärdesskatt och har F-skattsedel. Det innebär en trygghet för dig att din leverantör är likvid och kan fullfölja sina åtaganden.

Du som fakturamottagare ska aldrig hamna i ett sämre läge för att vi har köpt fakturan. Därför övertar vi fakturan med samma rätt som din leverantör hade.

Konkurrens och prisbildning

Genom att använda sig av våra tjänster kan andra än etablerade och kapitalstarka leverantörer åta sig större beställningar. Det i sin tur innebär en sundare konkurrens på marknaden.

Kontakta oss om du vill att vi skickar fakturan i något annat format

Till exempel e-faktura, läs mer här

 

Telefon: 08-616 99 90
E-post: kundreskontra@amfabank.se